Kinderfeestje

Onze club verzorgd op de baan spectaculaire kinderfeestjes. De kinderen krijgen een clinic van ongeveer 3 uur. Hierbij wordt de basis van het BMX’en geleerd. Na het geven van praktische uitleg gaan de kinderen op de parkeerplaats fietsen om te wennen aan de BMX-fiets.

Hierna gaan ze de baan op, waarbij ze beginnen met 1 bult en ze vervolgens in stappen de gehele baan zullen fietsen, inclusief de startheuvel. Tot slot gaan ze oefenen met het starthek. Aan het eind van het kinderfeestje zullen ze zelfstandig de gehele baan kunnen fietsen, maar uiteraard is een gezellige dag het belangrijkste. De clinic wordt gegeven door actieve leden van onze club. Alle begeleiders hebben een ruime fietservaring en beschikken zelf over alle benodigde vaardigheden. De kinderen moeten een lange broek aan (liefst een spijkerbroek), een shirt met lange mouwen en stevige sportschoenen. Wij zorgen voor handschoenen, een helm en de fietsen. Iemand die zelf een crossfiets heeft mag die meenemen.

Ook zorgen wij voor voldoende drinken, snoepjes en chips. Er worden geen gehele maaltijden verzorgd. De kosten zijn € 110,00 voor maximaal 10 kinderen. Wilt u met meer kinderen komen dan kan dit in overleg, de kosten voor ieder extra kind zijn € 10.00.

In principe kan het kinderfeestje altijd doorgaan zolang het weer dit toelaat. Dit geldt bijvoorbeeld niet bij hevige regenval, strenge vorst of sneeuw. Als dit het geval is, dan zal er in overleg met u een andere datum worden gekozen. Wij verzorgen dus geen alternatief programma. BMX  is een risicovolle sport en kleine valpartijen kunnen dan ook wel eens voorkomen. Deelname aan kinderfeestjes is geheel op eigen risico.

Heeft u interesse in een kinderfeestje bij ons als FCV Volkel, mail dan naar feestje@fcvvolkel.nl