Licentie en stuurbordnummer

De basislicentie is bij het lidmaatschap van FCV Volkel inbegrepen. Op het moment dat je lid wordt en je formulier is ingeleverd bij de club, dan zorgt de ledenadministratie dat je wordt aangemeld bij de KNWU. Je ontvangt dan een inlogcode en hiermee kun je op www.knwu.nl inloggen in je eigen profiel. Daar kun je ook een start- en wedstrijdlicentie aanvragen en je stuurbordnummer regelen. Voor de trainingen heb je dit niet nodig, maar het is wel handig als je een nummer hebt wanneer je aan de clubwedstrijden en interclubwedstrijden mee wilt doen.

Wil je naast de regionale wedstrijden ook Nationaal en Internationaal gaan fietsen dan heb je een wedstrijdlicentie nodig, speciaal voor jouw leeftijdsklasse.

Een BMX fiets heeft 2 nummerborden. De eerste is de voornummerplaat (stuurbord) en de tweede is de sideplate. Deze zit om het frame net achter het balhoofd. Als je een licentie aanvraagt, dient je stuurbord, afhankelijk van de categorie waarin je deelneemt ook een bepaalde kleur te hebben. Zie tabel hieronder.

Klasse Kleur bord Kleur nummer
Elite man/vrouw Wit Zwart
Under 23 Grijs Wit
Junior man/vrouw Zwart Wit
Cruisers Rood Wit
Boys/Mannen challenge Geel Zwart
Girls/Vrouwen Blauw Wit